Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Nyári tábor Zalában

 „Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával” www.szekesfehervar.hu

Az 5.é osztályosok július közepén utaztak nyári táborba Gutorföldére, Zala megyébe. A programokban gazdag öt nap során megismerték különleges szálláshelyük, a Boli erdészház szűkebb és tágabb környékét. Strandoltak Lentiben és Bázakerettyén, kisvasutaztak Kistolmács és Csömödér – Páka között, éjszakai túrán felfedezték a közeli olajfúró kutat, kirándultak Rádiházára és Náprádfára. Az idő gyorsan telt, de jövőre újra találkoznak – az ország egy másik szép táján.

Képek 

 

Nyári tábor Gutorföldén
 

Egy forró júliusi délelőttön a hajdani 5.é osztály diákjai szállingóztak Fehérváron a Vasútállomás felé. Mind nagyon örültünk egymásnak, a pályaudvar hamarosan zsibongó gyerekektől volt hangos. Kis csoportunk Kriszti néni vezetésével indult el a peronok felé Éva nénivel és a szülőkkel együtt. Felültünk a vonatra, de előbb mindenki elbúcsúzott a hozzátartozóitól. A vonat Gutorfölde felé robogott velünk.
A hosszú út után lassan kászálódtunk le a vonatról csomagjainkkal. Egy kisbusz vitt minket a Boli erdészház felé. Nagyon megörültünk a szép és tágas helynek. Olyan jó hűvös volt bent! Mindenki uralma alá vette szállását: a fiúk és lányok elfoglalták a szobájukat. Ezután számháború következett. Vacsoráztunk, majd közösen énekeltünk egy nagyot – Éva néni kísért minket gitáron.
Reggelente tanáraink énekszavára ébredtünk, akik Halász Judit vagy a Republic együttes egy-egy nótáját adták elő, szintén gitározva. A reggeli után hosszú túrákra indultunk. Az öt nap alatt sok helyen jártunk: kisvasutaztunk, kipróbáltuk a lenti élményfürdőt, felfedeztük a rádiházi híres ménest és Gutorfölde települést, házigazdánkat. Egyik nap még éjszakai túrára is elmentünk a közeli erdőbe. Az étkezések után mindig mi mosogattunk és takarítottunk. A fiúk is! Nagyon jól telt ez az öt nap, estére mindig jól kifáradtunk.
Sajnos, pénteken búcsút kellett vennünk az erdészháztól. Azért jó volt a hozzátartozókkal találkozni, de a tábort is nehéz volt otthagyni. Egy biztos: felejthetetlen nyarunk volt.
 
                                                                                                                         Péter Emese
                                                                                                                   6.é osztály

 

 

 

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.