Események

Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Szerzetesek Székesfehérváron

A Szent Imre Általános Iskola által rendezett Szerzetesek Székesfehérváron című versenyen iskolánk alsós csapata I. helyzést ért el. Ugyanezen a vetélkedőn ügyesen szerepeltek a felsősök is. Igen szoros versenyben negyedikek lettek.

Gratulálunk nagyszerű teljesítményükhöz! 

Képek

 

Alsós csapat tagjai: 

  • Fajkusz Anna 3.é
  • Szipola Antal 3.é
  • Marton Nóra 4.é
  • Szendrődi Réka 4.é

Felsős csapat tagjai:

  • Mayer Zsófia 5.é
  • Szoboszlai Sára 6.é
  • Somogyfoki Réka 7.é
  • Znamenák Lilla 8.a

 

Egy csütörtöki napon délelőtt fél 10-kor elindultunk a Szent Imre Iskolába, azért hogy egy versenyen vegyünk részt. A verseny címe Szerzetesek Székesfehérváron volt. Megérkeztünk, majd egy kisebb pihenő után elindultunk a sétára. Egy térkép segítségével helyszíneket kellett bejárnunk, és összegyűjteni különböző tárgyakat. A helyszíneken jegyzetelhettünk, de a verseny során a jegyzetet nem használhattuk. Egy óra körül visszaértünk az iskolába teli zsákkal. Ebéd után elkezdődött a verseny. Nagyon nehezek voltak a feladatok, és az idő is kevés volt. De aztán valahogy feltornáztuk magunkat az első helyre!
                                                                                                                                           
  Marton Nóra,  Szendrődi Réka

 4.é

 

 

Szerzetesek Székesfehérváron
 
 
Mint minden év novemberének egy napján, most is elmentünk a Szent Imre Általános Iskola által szervezett versenyre.
Idén a Szerzetesek Székesfehérváron volt a téma. Délelőtt érkeztünk a verseny színhelyére, ahol sütivel és meleg teával fogadtak minket. Kis idő múlva egy tanárnő ismertette velünk a szabályokat, végül elindultunk az első állomásunkhoz. Megérkeztünk a Püspöki palotához, ahol minden iskola csapatának kiosztották a megfelelő kellékeket. Ekkor bemutatták nekünk a középkorból visszamaradt díszes kódexeket. Ezután tovább haladtunk egy múzeumba, ahol a különböző céhek zászlaját és védőszentjét ismerhettük meg. A harmadik állomás a Ciszterci templom volt. Amikor beléptünk, megláttuk a gyönyörűen ívelt falakat és a díszes festményeket. Végül leültünk a padra, és figyelmesen hallgattuk a pap előadását a szerzetesekről. Megtanultuk, hogy a ciszterci papok milyen ún. habitust viselnek. Kis híján elkéstünk a következő állomásról, ugyanis az atya előadása annyira érdekes volt, hogy nem figyeltük az időt. Nagy nehezen odaértünk a negyedik állomásunkhoz, a Szent Imre- templomhoz, ahol a felsős és az alsós csapatból kiválasztottak egy gyereket, aki megszagolta a különböző fűszernövényeket. Az egyik kiválasztott én voltam. Amíg a növényeket illatoztuk, addig a többiek a ferences papokkal táncoltak. Mint minden állomáson, itt is kaptunk valami érdekes dolgot a tarisznyánkba. Amikor kiértünk a templomból, akkor lehetőséget kaptunk pluszpontokat szerezni. A feladatunk az volt, hogy hozzunk az adott helyszínre annyi idegen embert, amennyit csak tudunk. Így szereztünk a kicsikkel együtt huszonhét pontot. Ezután újabb múzeumba vettük utunkat. Ott leültünk egymás mellé, és szorgalmasan jegyzeteltünk a különböző szerzetesrendekről. Az utolsó előtti állomásunk egy karmelita templom volt. Ott is megismerkedtünk a papok életével és viseletükkel. Ezután visszamentünk a Szent Imre Általános Iskolába, ahol apácák meséltek nekünk az életükről és a munkásságukról. Sok-sok állomás után visszamentünk a gyülekezőhelyre, ahol megvártuk a többieket. A húsz perces pihenő után mindenki megebédelt. Így jóllakottan foglalhattuk el helyünket a verseny kezdete előtt. Amikor elkezdődött a vetélkedő, a feladatokra kb. öt-tíz percet kaptunk. Nehéz volt ilyen kevés idő alatt teljesíteni a feladatokat, de mi az utolsó pillanatig segítettük egymást.
Bár nem értünk el dobogós helyet, mégis büszkék vagyunk a negyedik helyezésünkre.
 
                                                                                       Znamenák Lilla
                                                                                                  8.a

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.