Események

Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Fizibusz

Egy közönséges hétköznap délelőtt furcsa közlekedési eszközzel találkoztunk az iskolaudvaron. Megérkezett hozzánk a Fizibusz! Rögtön kíváncsi gyerkőcök vették körül. Tujnerné Csók Zsuzsanna tanárnő és fizikatanáraink kitartó szervezésének köszönhetően nagyszerű kísérleteket láthattunk tornatermünkben egy kiváló szakembertől, Tóth Páltól. Élvezetes előadásából sok gyakorlati kérdésre választ kaptunk (igaz-e, hogy fémedényt nem szabad a mikrohullámú sütőbe tenni?), miközben természettudományos tudásunk is gyarapodott. Fizibusz, reméljük, még találkozunk!

Képek

Fizibusz

 

Egy márciusi hétköznapon Fizibusz felirattal ellátott autó érkezett az iskolaudvarra. Nagy izgalommal vártuk, hogy mi fog történni.
Nemsokára bementünk a tornaterembe, ahol egy-két asztal és rajtuk temérdek érdekes eszköz volt. Egyszer csak megérkezett egy bácsi, aki különös "fizikaórát" tartott. Hamarosan minden egyes tárgy életre kelt.
A bácsi elárulta nekünk, hogy nitrogént hozott, amivel különféle kísérleteket mutatott be. Például beletöltötte egy jó nagy pohárba, amibe lufit lógatott, mire az leeresztett. Majd egy üres fél literes palackot töltött meg vele, egy fiú kezére öntötte, ami száraz maradt!
A legeslegjobb mutatvány az volt, hogy egy önként jelentkező lányt hívott ki, majd a kezét egy gömbre rakatta. Miután bekapcsolta a szerkezetet, megkérte a lányt, hogy rázza meg a fejét, mire a lány haja égnek állt.
Nagyon érdekesek voltak  a kísérletek, és már alig várom, hogy újra jöjjön a bácsi más-más mutatványokkal.

Hosszú Henrik
4.b

 

 

Egy szép szerdai napon érkezett meg iskolánkba a Fizibusz.
Először egy héttel előtte halottunk róla. Akkor még nem tudtuk, mit jelent ez, de Zsuzsa néni az egyik biológiaórán elmesélte, hogy ellátogat hozzánk egy fizikatanár, aki különböző kísérleteket mutat majd be nekünk. Hát, nem mondhatni, hogy rögtön egy emberként lelkesedtünk. Aztán elérkezett a Fizibusz ideje. Néhányan az első előadásra mentünk be a kicsikkel (az alsósokkal), de az osztály nagyobb része a másodikat nézte meg. Kábé egy órán át tartott a program, de az idő jóval rövidebbnek tűnt, mert a kísérletek nagyon érdekesek voltak. Legnagyobb részükhöz nitrogént használt Pali bácsi, a fizikatanár, vagy az elektromossággal „bűvészkedett”. Ez utóbbi témában tetszett nekünk Marci égnek álló haja, amit szerintem ő sem felejt el egyhamar, hiszen a végeredmény nagyon látványos volt. Javasoltuk is neki ezt az új divatot! Kár, hogy elég nehézkes lenne a megvalósítása. Az az elektromos gömb, amit megfogott, nem lesz mindig kéznél. Érdekesnek találtuk még azt, amikor Pali bácsi egy kisfiú kezére öntötte a nitrogént, és az „eltűnt”. Az előttünk ülő kicsik néha hangosan és ugrálva fejezték ki tetszésüket, annyi váratlan fordulatot hozott a bemutató. Nekünk is nagyon tetszett minden! Jókedvben nem volt hiány. Pali bácsi szórakoztatóan és világosan mesélt, mindenki értette és élvezte történeteit és magyarázatait.

Végül is az egész nagyon jól sikerült. Reméljük, jön még Fizibusz az iskolánkba.

                                                                                                             Dóczi Dóra és
Pápai Kíra
8.é osztály

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.