Események

Tájékoztató a leendő elsősök szülei számára:
február 21. 17 óra
Szóbeli felvételi a gimnáziumba:
február 22. 15 óra
Szóbeli pótfelvételi a gimnáziumba:
március 1. 15 óra
Leendő első osztályosok meghallgatása:
március 5-6. 14:30-17:30 óra
Tájékoztató az etika, ill. hit-és erkölcstan oktatásáról:
március 6. 16:30-17:30
Fogadóóra a felső tagozaton:
március 6. 17 óra
Társas éneklési verseny:
március 7.
Iskolánkban szabadnap:
március 10.
Ünnepi megemlékezés:
március 14.

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2017

Iskolai étkezés

Iskolai közösségi szolgálat

Madarak és fák napja

Minden évben megemlékezünk a madarak és fák napjáról, mely egyben a Diákönkormányzat napja is.  Az alsósok különféle helyszíneken, a felsősök hagyományosan a Sóstói tanösvényen tartanak akadályversenyt. A gimnazisták idén a Természettudományi Múzeumba látogattak.

Madarak és fák napja

 Az utolsó tanítási héten, kedden rendeztük meg a rossz idő miatt sokat halasztott madarak és fák napját. Ezen a napon a nyolcadikosok különféle feladatokat találnak ki a felsős csapatok számára. Az idei akadályversenyt is a Sóstón tartottuk. Jó meleg volt, és nem csak a feladatok nyújtotta akadályokkal, hanem a folyamatosan támadó szúnyogokkal is fel kellett vennünk a harcot. A két héttel ezelőtti vihar pusztításának azonban szerencsére nyomát sem láttuk, sőt, boldogan fedeztünk fel egy hattyúcsaládot három kis fiókával a tavon.

Osztályunk reggel háromnegyed nyolckor találkozott az iskola előtt. Gyalog mentünk ki a Sóstóra. Ott pihentünk kicsit, ettünk-ittunk. Én is megszomjaztam. Miután kiderült, hogy nincs a helyszínen büfé, elindultam vizet keresni. Nem találtam. Vissza kellett mennem, mert majdnem azonnal, az 5.a-sok után kerültünk sorra. Voltak könnyebb és nehezebb állomások, de mi mindegyikkel megbirkóztunk. A szokási zenefelismerés, éneklés, táncolás, arcfestés, pénzkeresés mellett újdonságnak számított a képrejtvények és térképek megfejtése, a versírás megadott szavakból, a „fekete-fehér, igen-nem” – játék és a logikai kérdések. Minden állomáson tanárok ellenőrizték a nyolcadikosok munkáját. Nagyon örültünk annak, hogy majdnem mindenhol a maximális pontszámot kaptuk meg. Jó volt az is, hogy senki sem unatkozott, mindenkinek jutott feladat bőven, és mindenkinek a tudására vagy ügyességére szükség volt. Valamivel több, mint két óra alatt bejártuk a tanösvényt, és teljesítettük az állomásokat. Ezután hazamentünk. Ez a nap is jól sikerült.

Másnap tudtuk meg, hogy osztályunk Zöldborsó hadsereg elnevezésű csapata (a név Timike ötlete volt, aki a Zöld Őrséget olvasta zöldborsónak) nyerte a versenyt, Matyi irányításával. Mindössze fél ponttal lemaradva lett második Rainbow csapatunk, Karesz vezetésével. Ági nénitől egy szelet Cerbonát kaptunk jutalmul. Várjuk a következő tanévet, amikor mi állíthatjuk össze a feladatokat.

 

                                                                                                                       Sztik Dominik

                                                                                                                                7.é

 


E-napló

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.