Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

5.é bemutatója

Alsó tagozatos osztályaink minden tanév végén szép műsorral búcsúznak az iskolától.

Az 5. é-sek felsőben is szerették volna folytatni a hagyományt, így lelkesen készültek a szereplésre. Meghívót készítettek, jeleneteket és énekeket próbáltak, díszletet és jelmezt terveztek. A bemutató kánikulában, telt ház - azaz ebédlő - előtt nagy sikert aratott.

Az év végi műsorunk
 
Az iskolánkban az a szokás, hogy az alsós osztályok minden tanév végén rendeznek egy műsort, amelyben a gyerekek megmutatják szüleiknek, hogy mennyit fejlődtek egy év alatt. Mi viszont most, ötödikben is vágytunk arra, hogy szerepelhessünk családtagjaink előtt.
Először a János vitézt akartuk előadni, de az egyik magyarórán Kriszti néni hozott egy részletet A Pál utcai fiúkból, ami mindenkinek nagyon tetszett. Úgy döntöttünk, hogy ezt a feldolgozást adjuk elő. Természetesen nem volt annyi szerep, hogy mindenkinek jusson, emiatt minden szerepet két gyerek játszott. De még így is volt, aki kimaradt. Ezért Kriszti néni még írt hozzá egy kis részt. Sokat gyakoroltunk, de az utolsó napokban már matek- és magyarórákon is próbáltunk, ami miatt nagyon bánatosak voltunk. Főleg az elmaradt házi feladatok hiányoztak…
Eljött a szereplés napja. Már nagyon izgatottak voltunk. Az ebédlőben tartottuk a műsort, ami zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. Apróbb hibákat ejtettünk ugyan, de végül a lelkes közönség tapssal jutalmazta munkánkat. Rövid szünet után egy szál virággal és néhány dallal köszöntöttük az édesanyákat.
Egy kis plusz munkát, jó nagy izgalmat kellett kiállnunk, de megérte, mert jólesett a szüleink dicsérete.
 
                                                                                                                           Végvári Dorottya
                                                                                                                                       5.é

 

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.