Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

Ismét a budapesti Katona József Színházban jártak a gimnazisták

gimi szinhaz 0001Színházbérletünk harmadik előadására február 12-én került sor. Haneke A fehér szalag című művét néztük meg ezúttal. A színház Haneke forgatókönyve alapján vitte színre a darabot Ascher Tamás rendezésében. A német szerző saját forgatókönyve alapján készítette filmjét, ugyancsak A fehér szalag címen. A film 2009-ben Golden Globe-díjat kapott a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Haneke Münchenben született, ma Bécsben él és tanít a Bécsi Filmművészeti Akadémián. Bécsben a nyolcvanas években látta Ascher Tamás rendezésében az ott vendégszereplő Katona József Színház Három nővér előadását. Olyan nagy hatással voltak rá a látottak, hogy 2019-ben engedélyezte az általa írt forgatókönyv alapján a budapesti előadást.

A történet 1913-ban játszódik egy északnémet főúri birtokon. Nagyszabású tabló ez az 1910-es évekből. Az akkori társadalom majdnem minden rétege megjelenik a történetben, a szegényparasztságtól a báróig. A felnőttek és gyerekek közötti viszonyt modellezi, a hagyomány megtartó és ugyanakkor megnyomorító erejét, s a megújulás lehetetlenségét. Az előadás nyomasztó, elgondolkodtató, hideg, kíméletlen látlelet. A színészek játéka ezúttal is nagyszerű. Kiemelkedőt nyújtott az este folyamán Bezerédi Zoltán és Fullajtár Andrea.
Diákjaink feszült figyelemmel követték az egyszerűnek egyáltalán nem mondható darabot.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.