Események

Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Karácsonyi hangverseny:
december 18. 18 óra, Szent Imre templom
Projektnap:
december 19. 
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Háry János az OperaKalandon

hary operakaland 0001Április 30-án, kedden az OperaKalandon jártunk. Évek óta jelen vagyunk az Erkel Színház országos, iskolásoknak meghirdetett, komolyzenét népszerűsítő programján, így idén is örömmel készültünk az újabb előadásra. 

Ebben a tanévben az Opera társulata Kodály Zoltán Háry János című daljátékát adta elő. Mivel iskolánk az elmúlt években kétszer is színpadra állította Kodály ismert művét, ezért tanulóink különös érdeklődéssel készültek az előadásra.


Sajnos Vidnyánszky Attila rendezése nem nyerte el diákjaink tetszését. Úgy éreztük, hogy a rendező nem használta ki a darab nyújtotta összes lehetőséget: a helyzetkomikumokkal nem élt, a jellemábrázolások elnagyoltak és színtelenek voltak. A fiatalok a rendezést konzervatívnak és sablonosnak találták. Mind diákjainkban, mind a kísérő pedagógusokban megfogalmazódott, hogy diákelőadásaink életszerűbbek és fantáziadúsabbak voltak, Kozáry Ferenc a jóval szerényebb lehetőségeink ellenére is élvezhetőbb módon vitte színre a darabot.
Az Operaház zenekara és énekesei természetesen nagyszerűek voltak, örültünk, hogy élőben hallhattuk Kodály Zoltán 1926-ban született daljátékát.

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.