Események

A Bolyai-verseny körzeti fordulója:
november 9. 14:30 
Tanítási nap (pénteki munkarend):
november 10.
1918-2018 - történelemverseny 7-8. osztályosoknak:
november 13. 14:30
Városi szépkiejtési verseny:
november 16. 14 óra
Megyei szépkiejtési verseny:
november 23. 14 óra
Fogadóóra a felső tagozaton:
november 27. 17 óra
Tanítási nap (hétfői munkarend):
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 3. 13:30

Versenykiírások

Iskolai közösségi szolgálat

Gólyaavató a gimnáziumban

golyaavatas 00003Az idei tanévben október 5-én, péntek délelőtt került sor iskolánk hagyományos eseményére, a gólyaavatásra. Hagyományaink szerint a nap az Országalmánál kezdődött, ahol a gólyák a tizenkettedikesek kérésének eleget téve teljes úszófelszerelésben jelentek meg. A játékos feladatokat, az „úszást” előkészítő bemelegítést követte a közös éneklés Kneifel Imre igazgató úr vezetésével. Az eseményről a városi televízió munkatársai képeket és filmet készítettek, bemutatandó a városnak iskolánk immár többéves, a belvárosban kezdődő gólyaavató hagyományait. A játékos feladatok után a 9. és a 12. osztály énekelve kisvonattal érkezett meg együtt az iskolába. Az iskola udvarán további próbatételek vártak a gólyákra.

Képek

 

A tornapályán ügyességi gyakorlatokkal, sorjátékokkal szórakoztatták a végzősök a kilencedikes diákokat. A gólyaavatás a tornateremben zajlott 11-től. A szokásos mókás feladatokat idén is a gimnázium osztályai állították össze, a tizenkettedikesek „eskették fel” a gólyákat iskolánk hagyományaira. Az avatás jó hangulatban telt, a játékok után kellemes érzésekkel, „megnyugodva” távoztak az immár teljes jogú gimnazistává avatott kilencedikesek. Az iskola udvarán csodálatos napsütésben fogyaszthatták el diákok és tanáraik az idén közös ebédnek választott giroszt.

A barátságos légkörű gólyanap eseményei idén is a közösség épülését szolgálták.

Képek

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.