Események

Zenei világnap:
október 1. 18 óra, Alba Regia Sportcsarnok
Ifjúsági hangverseny első előadása:
október 8. 13:30 óra
Fogadóóra a felső tagozaton:
október 9. 17 óra
Csibebuli:
október 19.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap:
október 26. 

Iskolai közösségi szolgálat

Diósban jártunk

A 4.é osztály abban a szerencsés helyzetben van, hogy immár másodszorra kapott meghívást egy különös, őszi betakarítási munkára. A gyermekek szorgos munkájának köszönhetően gyorsan teltek a diósvödrök, miközben a pajkos szél hamar rózsát varázsolt mindenki arcára....

Képek

 

Diósban jártunk

 

Október 6-án immár másodszorra utaztunk el Verebre egy igazi őszi diószüretre.

Néhány lelkes szülő és Kriszta néni vitt minket autóval a helyszínre. Engem Kamilla anyukája szállított.

Amikor megérkeztünk, énekeltünk a házigazda Vili bácsinak és Gina néninek, majd átadtuk ajándékunkat, egy hangulatos, minden jóval teli kosarat. A tanító nénik azt találták ki, hogy gyűjtsünk össze egy konténernyi csonthéjas gyümölcsöt. De, hogy ez ne csak egy unalmas diógyűjtögetés legyen, versenyt hirdettek belőle. Négy csapatra osztották az osztályt, minden csapatba hét gyerek került. A mi csapatunk 2 óra alatt mindenféle eszközzel, két nagy és egy kicsi vödörrel tudott összeszedni diót. A „munka” végére szinte teljesen megtelt a konténer, olyan ügyes volt az osztályunk!

Amikor végeztünk, jött értünk egy utánfutós traktor, amivel háromszor is körbetraktoroztuk az egész területet, persze közben vidáman énekeltünk. Amikor leszálltunk a járműről, egy jó fél órát lehetett még játszani. Én Boróka nénivel inkább diót szedtem még, egészen addig, amíg nem jött az eredményhirdetés. Ezen kiderült, hogy mind a négy csapat sok diót gyűjtött, így mindenki kapott csokit.

Ezután újra autóba öltünk, s fáradtan, de jó érzéssel jöttünk vissza az iskolába. Nekem nagyon tetszett ez a nap, bár egy kicsit hűvös volt az idő, de sebaj!

Schmöltz Rebeka 4.é

E-napló

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.